Tips geld verdienen met thuiswerk

Thuiswerk tips

Tips voor zoeken naar traditioneel thuiswerk

De eerste vijf tips zijn voornamelijk bedoeld voor als je op zoek bent naar traditionele vormen van thuiswerk, zoals inpak- en administratief werk, en je dus op zoek moet naar een zogenaamde thuiswerkcentrale. Ben je op zoek naar een moderne vorm van thuiswerk? Dan zijn de eerste vijf tips minder relevant.

Tip 1

Ben altijd op je hoede voor mogelijke oplichters. Er zijn heel veel thuiswerkaanbieders en gelukkig zijn de meeste betrouwbaar. Maar als je actief op zoek gaat naar traditioneel thuiswerk en thuiswerkcentrales, en met name als je zoekt via internet, dan kom je soms ook aanbiedingen tegen die bijna te mooi klinken om waar te kunnen zijn. En helaas zijn ze dat dan meestal ook!

Tip 2

Ga in principe nooit in op thuiswerkaanbiedingen waarbij je eerst zelf geld moet betalen, bijvoorbeeld om meer informatie te krijgen, voor thuiswerkbemiddeling, een overzicht van thuiswerkvacatures, thuiswerkgidsen of kranten. Ook bellen naar een (duur) 0900-nummer is af te raden. Er zijn echter ook enkele uitzonderingen; Een betrouwbare online thuiswerkcentrale waar je wel (eenmalig) een klein bedrag (5 euro) moet betalen om inzage te krijgen in een database met vacatures is thuiswerkcentrale.nl.

Tip 3

Controleer websites die over traditioneel thuiswerk gaan door te kijken of ze het Keurmerk Thuiswerk hebben. Van websites met dit keurmerk is gecontroleerd dat mensen er succesvol thuiswerk via hebben gevonden.

Tip 4

Maak gebruik van de gratis informatie die veel websites aanbieden en meld je aan voor de nieuwsbrieven van die websites, zoals voor de nieuwsbrief van Thuiswerk Overzicht. Je wordt dan automatisch via e-mail op de hoogte gehouden van nieuwe thuiswerkvacatures bij jou in de buurt.

Tip 5

Maak gebruik van je sociale netwerk. Laat mensen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar thuiswerk, zodat ze aan je denken als ze horen dat ergens een bedrijf een thuiswerkopdracht in de aanbieding heeft.

Tip 6

Zoek ook zeker naar online forums over thuiswerk en oplichting om ervaringen van andere te lezen en te leren welke thuiswerkaanbieders niet te vertrouwen zijn. Twee goede forums zijn het XSBB thuiswerk forum en het forum van TROS opgelicht, al gaat laatstgenoemde maar voor een klein deel over 'thuiswerk'.

Tip 7

Doe altijd zelf onderzoek voordat je daadwerkelijk met een thuiswerkaanbieder in zee gaat. Zoek naar ervaringen van andere mensen en informeer naar zoveel mogelijk details over de opdracht. Een betrouwbaar bedrijf zal het geen probleem vinden je alle details te geven, en je te vertellen wat je precies moet doen en wie precies de opdrachtgever (de klant) is. Bij die klant kun je vervolgens navragen of de opdracht echt bestaat. Gebruik je gezonde verstand en ga alleen verder als je het zaakje echt vertrouwd.

Tip 8

Als je uiteindelijk besluit om op een bepaalde thuiswerkaanbieding in te gaan, zorg er dan voor dat je duidelijke afspraken maakt over de inkomsten met de aanbieder van het thuiswerk, en zorg ervoor dat ze, indien mogelijk, duidelijk op papier staan.

Tip 9

Neem ook een kijkje op wat andere informatieve sites over thuiswerk vacatures, zodat je het aanbod goed kunt vergelijken. Meer handige informatie over thuiswerken en het vinden van thuiswerk vind je op leren.nl.

Tip 10

Thuiswerk is heel gewild en daardoor helaas vaak schaars. Lukt het je niet om geschikt thuiswerk te vinden? Niet getreurd, op Geld-Surfen.nl vind je genoeg andere mogelijkheden om toch vanuit je eigen huis een leuk extra inkomen te genereren, bijvoorbeeld met spaarprogramma's, door een eigen website te beginnen, of eens een kijkje te nemen op de pagina over meer verdienmogelijkheden.