Geld verdienen met thuiswerk

Geld verdienen met thuiswerk

Bijverdienen vanuit je eigen huis

De naam zegt het eigenlijk al, thuiswerken is werken vanuit je eigen huis. Meestal gaat het om relatief simpel werk waarvoor je geen diploma's nodig hebt. Thuiswerken is feitelijk geen online geld verdienen, en je moet soms zelfs binnen een bepaalde straal van de opdrachtgever wonen. Het vinden van thuiswerk gaat tegenwoordig wel vaak via internet, en daarom gaat dit deel van Geld-Surfen.nl over het (online) vinden van thuiswerk.

› Geld verdienen met inpak- en productiewerk

Wat is thuiswerk precies?

Thuiswerk is werk dat volledig thuis wordt verricht, en is dus iets heel anders dan 'telewerken', werk waarbij een fundamenteel deel wel op kantoor plaatsvindt. Traditioneel thuiswerk, zoals inpak- en productiewerk, is simpel, monotoon werk. Je moet zo'n thuiswerkopdracht doorgaans zelf ophalen bij een zogenaamde thuiswerkcentrale, thuis afmaken, en als je klaar bent weer bij de centrale inleveren. Voorbeelden zijn: balpennen in elkaar draaien, post sorteren en CD-roms bundelen. Maar er zijn ook modernere thuiswerksoorten, zoals telemarketing.

Thuiswerkcentrales

De makkelijkste manier om aan traditioneel thuiswerk te komen is contact opnemen met een zogenaamde 'thuiswerkcentrale' bij jou in de buurt. Mogelijk hoor je nu voor het eerst van dit soort bedrijven, maar er zijn er een heleboel. In de meeste gevallen zijn het kleine regionale bedrijven waar je terecht kunt voor thuiswerkopdrachten van locale opdrachtgevers. Een thuiswerkcentrale is dus eigenlijk gewoon een uitzendbureau voor thuiswerk. Het vinden van een centrale kan met behulp van de Gouden Gids, maar gelukkig biedt het internet ook opties. Naast Google is de site thuiswerkvacatures.nl erg handig als je op zoek bent naar thuiswerk vacatures en artikelen.

Modern vs. traditioneel thuiswerk

Onder modern thuiswerk vallen erotisch thuiswerk, telemarketing, het werken als testpersoon en deels ook administratief thuiswerk. Dit soort thuiswerk wordt niet aangeboden door thuiswerkcentrales. Thuiswerk dat je wel bij thuiswerkcentrales vindt valt onder het kopje 'traditioneel thuiswerk'. Het gaat dan met name om inpak-, sorteer- en productiewerk.

Waar moet je op letten?

Thuiswerk is erg gewild met als gevolg dat lang niet altijd elke soort in iedere regio beschikbaar is en dat daarnaast veel centrales een wachtlijst hebben. Voor traditioneel thuiswerk zul je dus waarschijnlijk contact op moeten nemen met meerdere centrales. Een heleboel zijn gelukkig betrouwbaar, maar er zijn ook spreekwoordelijke rotte appels: bedrijven die mensen proberen op te lichten. Neem daarom ook zeker een kijkje op de pagina met thuiswerk tips. Dan weet je waar je op moet letten, en trap je er niet in als je bijvoorbeeld wordt gevraagd een duur 0900-nummer te bellen of geld te betalen voordat je een boekje met (nep) vacatures krijgt opgestuurd.

› Overzicht van veelgestelde vragen

Waarom thuiswerk? Verdient het veel?

Thuiswerk is meestal geen manier om snel veel geld te verdienen. De hoofdreden om te kiezen voor thuiswerk zou moeten zijn dat het je veel flexibiliteit biedt omdat je zelf precies kunt bepalen welke uren je werkt, en het daardoor te combineren is met bijvoorbeeld kinderen opvoeden. Verdiensten liggen rond het minimumloon, maar zijn hoger bij modern thuiswerk, en het hoogst bij erotisch thuiswerk.