Geld verdienen als testpersoon

Geld verdienen als testpersoon

Testpersoon zijn

Het is ook mogelijk om thuis geld te verdienen met het testen van geneesmiddelen en te verdienen met 'mystery shoppen'; het (undercover) bezoeken van winkels om de klantenservice te beoordelen. Als je geld wilt verdienen met deze vormen van thuiswerk kun je daar doorgaans niet voor terecht bij thuiswerkcentrales, en ook met het afzoeken van vacaturesites zul je dit soort thuiswerk niet snel tegenkomen.

Geneesmiddelen testen

Het testen van geneesmiddelen is natuurlijk iets waar je eerst wel heel goed over na moet denken. Nieuwe medicijnen worden altijd eerst uitvoerig getest in laboratoria (al dan niet op dieren), maar voordat het als veilig nieuw product de markt op kan moet het ook eerst getest worden op mensen. Het nadeel van deze vorm van 'thuiswerk' is dat het natuurlijk niet geheel zonder risico's is. Het gaat om nieuwe geneesmiddelen en er is altijd een kans dat je er iets aan over houdt. Voordat je daadwerklijk een medicijn krijgt toegediend moet je daarom ook altijd eerst een contract ondertekenen waarin staat dat je je van de risico's bewust bent en dat je akkoord gaat met bepaalde afspraken. Bovendien moet je vrijwel altijd een medische keuring ondergaan voordat je kunt worden geaccepteerd als testpersoon. Aan de andere kant is een groot voordeel van dit soort 'werk' dat je er relatief eenvoudig veel geld mee kunt verdienen. Goede informatieve artikelen met verdere uitleg over deze verdien mogelijkheid vind je hier en hier. Nog wat andere handige sites met meer informatie staan hieronder.

Mystery shoppen

Steeds vaker huren bedrijven mystery shoppers in om hun winkels te testen op bijvoorbeeld personeels-vriendelijkheid en diefstalbestendigheid, om er zo achter te komen op welke manieren ze hun bedrijf kunnen verbeteren. Als mystery shopper werk je op freelance basis, wat betekent dat je variabele uren werkt, en je verdient ongeveer het minimumloon, al krijg je daarnaast meestal ook een reiskostenvergoeding. Het voordeel van mystery shoppen is dat je het eenvoudig kunt combineren met boodschappen doen, wat natuurlijk sowieso soms moet gebeuren. Hieronder staan een aantal bedrijven waar je je kunt opgeven als mystery shopper.

Mogelijk alternatief

Je kunt ook vanuit huis geld verdienen met het testen van producten en daarover je mening geven bij Toluna.