Geld verdienen met micropayments

Geld verdienen met micropayments

Bezoekers ergens voor laten betalen

Targetpay en Mollie zijn twee Nederlandse bedrijven die webmasters de mogelijkheid bieden om geld met hun website te verdienen via zogenaamde 'micropayments'. Dat houdt in dat je bezoekers van je website op een eenvoudige en veilige manier ergens snel een klein bedrag voor kunt laten betalen: bijvoorbeeld door ze even te laten bellen naar een 0900-nummer, het versturen van een SMSje of via iDeal. Zo kunnen bezoekers dus op een makkelijke manier betalen voor bijvoorbeeld het bekijken van een bepaalde pagina van je website, of voor het downloaden van bepaalde content, zoals een plaatje, filmpje, geluidsbestand, programma, wallpaper, ringtone, e-book of horoscoop. De mogelijkheden zijn echt eindeloos! Op de websites van Mollie en Targetpay vind je meer informatie over micropayments en over de implementatie van deze mogelijkheid op je website. Bij beide bedrijven kun je 24/7 realtime je statistieken inkijken en dus zien hoeveel je hebt verdiend.

Mollie en Targetpay zijn voornamelijk bedoeld voor de wat grotere en professionelere websites, en de implementatie ervan is vergeleken met EuroBellen ietsje ingewikkelder. Heb je een relatief kleine website? Dan is EuroBellen mogelijk een makkelijkere manier om geld te verdienen met je website.

Mollie

De oudste en bekendste Nederlandse aanbieder van micropayments is Mollie. Het voordeel van Mollie is dat alles lekker overzichtelijk is en dat je, in tegenstelling tot bij Targetpay hieronder, ook nog een extra dienst via dezelfde website kunt beheren: het (automatisch) versturen van een SMSje naar een groot aantal mobiele nummers. Voor de meer professionele webmasters kan dat een zeer interessante functie zijn. Mollie staat bekend om haar professionaliteit en de zeer goede service.

Aanmelden bij Mollie is gratis.

Targetpay

Ook via Targetpay kun je bezoekers laten betalen via iDeal, het verzenden van een SMSje, of het bellen naar een 0900-nummer. Het voordeel van Targetpay is dat het werkt in een iets groter aantal landen en dat de verdiensten wat hoger zijn dan bij Mollie. Als een bezoeker bijvoorbeeld €1,30 kwijt is per gesprek ontvang je €0,94 bij Targetpay, en bij Mollie maar €0,84. Voor de SMS-functie zoals Mollie die aanbiedt kun je terecht bij een andere website van hetzelfde bedrijf als waar Targetpay door wordt beheerd: TargetSMS.

Ook aanmelden bij Targetpay is gratis.

Nog een alternatief

Bij Mollie en Targetpay werken de betaalopties al voor bezoekers uit een groot aantal landen, maar wil je dat er nog meer landen worden ondersteund? Dan is Mobilemoney eventueel ook nog een optie.