Geld verdienen met filmpjes

Geld verdienen met filmpjes

Drie mogelijkheden

Als je geld wilt verdienen met filmpjes zijn er een paar mogelijkheden. De meest voor de hand liggende is het opbouwen van een succesvol videokanaal op YouTube. Ben je goed in het maken, bewerken en monteren van kwalitatief hoogwaarde (animatie)filmpjes? Dan kun je er ook voor kiezen om je filmpjes te verkopen via iStockphoto. Beschik je eenmalig over een leuk filmpje met (nieuws)waarde? Dan biedt Zideo uitkomst.

YouTube

De meest populaire manier om geld te verdienen met YouTube is meedelen in advertentie inkomsten. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Je moet dan namelijk partner van YouTube worden, maar dat kan alleen als je een echt goedlopend YouTube-kanaal hebt en een publiek dat interessant is voor adverteerders. Wereldwijd zijn er enkele duizenden mensen die op deze manier genoeg geld verdienen om van rond te kunnen komen. Meer informatie over deze mogelijkheid plus voorbeelden van succesverhalen vind je op de site van YouTube. RTL nieuws heeft onlangs ook aandacht besteed aan het geld verdienen met vloggen.

Voldoet je kanaal niet aan de eisen om partner te kunnen worden? Dan is er nog een andere strategie die je zou kunnen volgen. Je kunt namelijk ook proberen om een populair thema-kanaal op te bouwen en vervolgens gerelateerde accessoires te verkopen. Een voorbeeld van een groep die op deze manier geld verdient is 'Epic Meal Time'. Deze groep vrienden is via YouTube enorm populair geworden met het maken van filmpjes waarin 'bizar grote maaltijden' worden bereid en opgegeten. (Hoe verzin je het?) Aan dat succes verdienen ze door onder hun YouTube-filmpjes te linken naar hun eigen website, en daar onder andere T-shirts te verkopen.

iStockphoto

Zoals op de foto pagina al besproken, is iStockphoto in de eerste plaats een marktplaats voor foto's. Inmiddels hebben ze echter ook een video categorie. Als je echt goed bent in het maken en bewerken van kwalitatief hoogwaardig videomateriaal, dan kun je je werk via iStockphoto verkopen aan video jockeys, designers en marketeers. Je moet dan denken aan video fragmenten die dat soort beroepen kunnen verwerken in hun sets, presentaties en reclame's. Die filmpjes kunnen over van alles gaan en hoeven niet langer dan een paar seconde te duren. Om wat inspiratie op te doen kun je een kijkje nemen op de kanalen van populaire iStockphoto video verkopers, zoals bijvoorbeeld Vetta.

iStockphoto keert tot 45% van de verkoopopbrengsten uit, afhankelijk van hoe vaak je filmpjes al zijn gedownload. Maar het leukste is misschien wel de wetenschap dat jouw video fragmenten dan dus wereldwijd gebruikt worden in reclame spotjes en presentaties, en zelfs door video jockeys op grote festivals.

Zideo

Geld verdienen met je video, dat is de slogan van deze Nederlandse site. Zideo lijkt op YouTube en is ook een site waar je filmpjes kunt uploaden, bekijken en beoordelen. Het grote voordeel van Zideo is dat je als uploader al meteen 50% van de reclameopbrengsten van je filmpjes krijgt, en dat je daarvoor dus niet zoals bij YouTube hoeft te wachten tot je kanaal populair genoeg is. Je kunt je verdiensten gewoon op je bank- of girorekening laten uitbetalen als je minimaal 5 euro hebt verdiend.

Als je filmpjes wel eens populair zouden kunnen worden bij een groot internationaal publiek, dan kun je ze in principe het beste op YouTube zetten. Voor niet al te spannende Nederlandstalige filmpjes is Zideo de beste keus. Maar nog beter: zet je filmpjes op beide sites!