Geld verdienen met designen

Geld verdienen met designen

Betaald websites, huisstijlen en/of logo's ontwerpen

Als je een beetje creatief bent en aardig overweg kan met bijvoorbeeld Photoshop of Paint Shop Pro, dan is een leuke mogelijkheid om wat extra geld te verdienen op internet met het maken van designs. Het gaat dan om heel uiteenlopende designs; van het maken van een nieuw design voor iemand's familiewebsite, tot het ontwerpen van nieuwe logo's, banners, of bijvoorbeeld een nieuwe huisstijl voor een bedrijf's briefpapier en visitekaartjes. Er zijn een aantal bekende sites waar je makkelijk wat kunt verdienen met je designs.

Ontwerpen-voor-geld.nl

Dit is de grootste Nederlandse site waar vraag aan aanbod van designs aan elkaar worden gematchd. Er wordt bij ontwerpen-voor-geld.nl steeds op wedstrijdbasis gewerkt. Dat houdt in dat individuen en bedrijven die op zoek zijn naar een design een wedstrijd dienen te starten, met daarbij een beschrijving van de preciese opdracht, een aangegeven eindtijd en een vooraf vastgestelde geldprijs voor de winnaar. Gedurende de duur van de wedstrijd kan vervolgens iedereen die dat wilt zijn of haar inzendingen insturen. Als de wedstrijd is afgelopen bepaalt de persoon of het bedrijf dat de wedstrijd had gestart welke inzending heeft gewonnen. Ben jij dat, dan win jij de geldprijs die daar bijhoort. De prijs voor het winnende design bedraagt meestal zo'n 75 tot 200 euro. Het leuke is dat je aan zoveel wedstrijden mee kunt doen als je zelf wilt, en dat je ook een onbeperkt aantal inzendingen per wedstrijd in kunt sturen. Zo kun je je kansen om wat te verdienen dus behoorlijk vergroten. Een tip voor als je aan een wedstrijd bij ontwerpen-voor-geld.nl wilt meedoen; let er even op of de geldprijs 'gegarandeerd' is. Meestal is dat wel het geval, maar niet altijd. Gegarandeerd wil zeggen dat de starter van de wedstrijd sowieso een winnaar uitkiest die het geldbedrag wint, ook als er bij de inzendingen geen design zou zitten waar de starter tevreden mee is.

Internationale alternatieven

Er zijn ook een aantal bekende internationale sites waar je geld kunt verdienen als designer. Doordat die sites zich richten op de internationale markt zijn ze een stuk groter dan ontwerpen-voor-geld.nl. Daardoor heb je er de keuze uit veel meer wedstrijden om aan mee te doen, en kun je bij de meeste wedstrijden ook hogere geldprijzen winnen. De bekendste is 99designs.com. Deze site werkt op dezelfde manier als ontwerpen-voor-geld, namelijk op wedstrijdbasis. Een nadeel is mogelijk dat alles in het Engels is, en dat je als designer ook veel meer (goede) concurrenten hebt. Daardoor is je kans om een wedstrijd te winnen misschien wat kleiner dan bij ontwerpen-voor-geld.nl.

Aanmelden bij Ontwerpen-voor-geld.nl en 99designs.com is gratis!