Geld verdienen Blog

Geld verdienen Blog

Nieuws, artikelen en linktips

Welkom op de blog van Geld-Surfen.nl over geld verdienen! Deze blog houdt je op de hoogte van al het nieuws omtrent 'geld verdienen'. Er worden hier geregeld nieuwe interessante artikelen met tips en tricks over on- en offline verdienmogelijkheden geplaatst, alsook linktips naar andere leuke geld verdiensites. In het menu rechts vind je het complete overzicht.

› Artikel over Battle of Concepts

Geld voor reclame op je auto

16-12-2015

Het is feitelijk geen online verdien methode, maar om op deze manier wat bij te verdienen heb je wel internet nodig. Om geld te kunnen verdienen met 'reclame rijden' moet je je eerst namelijk inschrijven bij een site die bemiddelt tussen bedrijven die op auto's willen adverteren en particulieren die tegen vergoeding met reclame op hun auto willen rondrijden. Een goede bemiddelingssite is Cashcar. Bij je inschrijving dien je redelijk wat informatie over je auto en rijdgedrag te verstrekken zodat potentiële adverteerders een goed beeld kunnen krijgen van hun reclame. Als een adverteerder je uitkiest krijg je automatisch bericht en kun je tot 200 euro per maand verdienen.

Overigens zijn er nog een aantal andere sites waar je terecht kunt als je geld wilt verdienen met reclame op je auto. Let wel op: bij sommige van die sites is inschrijven niet gratis. Meedoen aan die sites is dan ook af te raden.

Geld verdienen met Megatypers

08-09-2015

Bij Megatypers kun je geld verdienen met het overtypen van zogenaamde Captcha's, plaatsjes van tekst. Hoeveel je verdient hangt af van hoe snel je werkt, je krijgt namelijk betaald per woord dat je overtypt. De precieze hoogte van de vergoeding hangt af van hoeveel andere deelnemers op dat moment ook captcha's aan het overtypen zijn, maar als je een beetje doorwerkt kun je over het algemeen vrij eenvoudig zo'n 4 dollar per uur verdienen. Deze manier van online verdienen is dus eigenlijk vooral interessant voor mensen in lage lonen landen. Hier in Nederland zijn er immers een heleboel andere online en offline mogelijkheden die veel winstgevender zijn.

Om je aan te kunnen melden bij Megatypers heb je overigens een invitation code nodig. Die kun je vinden door gewoon even te googelen op 'megatypers invitation codes'. Je verdiensten kun je laten uitbetalen op je paypal-rekening of door een cheque te laten opsturen. Volgens de site zelf verdienen de topdeelnemers tot $250 per maand.

Weddenschappen die je nooit verliest

25-06-2015

Ja ook dat is een manier om gemakkelijk wat geld te verdienen. In dit filmpje vind je een overzicht van tien van dit soort weddenschappen. Dus als je de volgende keer weer eens op een feestje bent en jezelf verveelt, trek dan gewoon je spreekwoordelijke trukendoos open. Het leuke van deze weddenschappen is dat je slachtoffers niet eens aangeschoten of dronken hoeven te zijn om ze erin te laten trappen. Dus gegarandeerd succes op elk feestje!

Geld verdienen op Koninginnedag

10-04-2014

Het is weer bijna Koninginnedag en dus tijd om alvast voorbereidingen te gaan treffen voor de vrijmarkt. Volgens RTL Z verwachten Nederlanders dit jaar zo'n 300 miljoen te gaan verdienen, en echt niet alleen met de verkoop van oude spullen. Deze blogpost beschrijft wat leuke manieren om geld te verdienen op de vrijmarkt.

Als je een echt leuk bedrag wilt verdienen op Koninginnedag moet je namelijk wat creatiever zijn dan het simpelweg van zolder halen van oude spulletjes. Cakejes bakken en verkopen werkt altijd goed, zeker als je ze zelf bakt maar de verkoop uitbesteed aan een kind (bijvoorbeeld je dochtertje, zoontje, broertje of zusje). Je voor een euro laten bekogelen met eieren garandeert natuurlijk ook financieel succes, maar heeft misschien niet de voorkeur. Een andere slimme tactiek is inspelen op het weer. Een paar jaar terug stond er in het Vondelpark iemand plastic poncho's (inkoopprijs 5 cent) te verkopen voor 2 euro. Aan het begin van de dag verdiende hij niks, maar toen het eenmaal ging regenen verdiende hij honderden euro's. De vooruitzichten voor aanstaande maandag zijn goed; geen regen, maar volop zon. Misschien is het dus een goed idee om dit jaar op een kleedje te gaan zitten met een paar koelboxen vol ijsjes, blikjes frisdrank en flesjes water.

Verdienen met games streamen

05-01-2014

Geld verdienen met het spelen van je favoriete games klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is wel degelijk mogelijk. En niet enkel door prijzen te winnen op grote internationale toernooien. Eerder berichtten we al over Gamersaloon, maar een alternatieve mogelijkheid wordt geboden door TwitchTV. Dat is een website waar gamers uit allerlei disciplines (van schaken tot Call of Duty) videomateriaal van hun game bezigheden kunnen delen met de rest van de wereld. In combinatie met de XSplit software is het zelfs mogelijk die game bezigheden livete delen. Het leuke is dat je jouw TwitchTV bezoekers een 'premium abonnement' kunt laten afsluiten, wat inhoudt dat zij gaan betalen voor het bekijken van jouw footage. Zo kun je dus geld verdienen met het maken van game tutorials, game walkthroughs of het simpelweg ownen van je tegenstanders.

Meer informatie en een screenshot van een gamer die zo al meer dan zes duizend dollar per maand verdient, vind je op deze pagina.

Geld verdienen met YouTube

28-10-2014

Amerikanen konden alle lange tijd geld verdienen met YouTube, maar sinds deze maand is het ook in Nederland mogelijk: geld verdienen aan je YouTube-filmpjes. Je moet dan eerst 'partner' worden van YouTube, en vervolgens deel je in de inkomsten die voortvloeien uit de advertenties die bij jouw video's worden geplaatst. Meer informatie vind je op de subpagina over geld verdienen met je eigen filmpjes.

Scripties schrijven voor geld

24-05-2014

Deze week werd via het nieuws bekend dat er al lange tijd een levendige handel in scripties plaatsvindt via sites als Markplaats.nl. Universiteiten hadden daarom aan de spreekwoordelijke noodrem getrokken want het inleveren van niet zelf geschreven scripties is uiteraard niet toegestaan. Helaas voor de universiteiten is er alleen niet echt iets te doen aan dit 'probleem'. De handel in scripties is namelijk niet te verbieden, omdat het simpelweg gewoon legaal is.

Denk je dus redelijk begaafd te zijn in het schrijven van scripties, dan is dit misschien wel een erg leuk manier om wat bij te verdienen. Je kunt je tijdsindeling volledig zelf bepalen en de vergoedingen die worden geboden liegen er ook niet om. Je kunt met een uurtarief werken of op basis van een vaste vergoeding, hoe je precies werkt bepaal je uiteraard in overleg met de opdracht gevende student. Er is in ieder geval al een site waar vraag en aanbod aan elkaar gematchd worden: scriptielatenschrijven.nl. Bedragen die daar voor afgeronde scripties worden geboden lopen op tot maar liefst 2000 euro!

Als je deze manier van geld verdienen nou toch net iets te onethisch vindt, maar wel goed bent met (de Nederlandse of een buitenlandse) taal, en het leuk vindt om daar een zakcentje mee bij te verdienen, dan zijn er natuurlijk ook alternatieven. Je zou jezelf via sites als Marktplaats ook gewoon kunnen aanbieden als algehele schrijfhulp; iemand die teksten tegen vergoeding corrigeert, (her)schrijft of vertaalt. Vergoedingen die daarvoor worden geboden zijn ook zeker niet onaardig, en de projectduur is per keer gemiddeld een stuk korter, wat in principe als een voordeel beschouwd kan worden.

Geld verdienen met Roamler

15-01-2014

Misschien heb je er al van gehoord, want het mag wel redelijk revolutionair genoemd worden en is de laatste tijd daardoor ook al geregeld in het nieuws geweest: Roamler. Het idee is dat gebruikers geld kunnen verdienen via een app op hun smartphone door het fysiek uitvoeren van allerlei kleine lokale opdrachtjes voor grote bedrijven. Het gaat dan doogaans om opdrachtjes die de bedrijven een idee moeten geven over hoe hun product in de markt staat. Een voorbeeld van een opdracht is bijvoorbeeld het maken van een foto van een besteld biertje op een terrasje bij jou in de buurt, zodat de opdrachtgever kan zien of hun bier wel fatsoenlijk wordt geserveerd door de lokale horeca. Het leuke van Roamler is dat de verdiensten per opdracht relatief hoog zijn; vaak zo'n twee euro. Verder zit er ook een hele community achter en kun je door geregeld mee te doen zogenaamde experience points verzamelen waardoor je in de toekomst sneller wordt geselecteerd voor 'leukere' opdrachten. Aanmelden en meedoen met Roamler is gratis!

Tips voor komend weekend

27-10-2013

Komend weekend staat het onderwerp geld verdienen om twee redenen extra in de spotlights. Allereerst is het zaterdag natuurlijk koninginnedag, en dus bij uitstek een mogelijkheid om geld te verdienen. Niet alleen met het verkopen van je oude spullen maar ook door simpelweg creatief te zijn. Ga een instrument spelen, doe een levend standbeeld na, of bak en verkoop (cup)cakejes, en sta aan het eind van de dag verbaasd hoe lucratief al deze mogelijkheden wel niet zijn. Extra tip: (jonge) kinderen doen het altijd goed; dus heb je (jonge) kinderen of (kleine) broertjes en/of zusjes? Bak en versier die (cup)cakejes dan samen met hen, en laat hen ze verkopen (bijvoorbeeld een euro voor een zakje met vier cakejes).

Daarnaast staat geld verdienen op interent dit weekend ook in de schijnwerpers bij het programma Mediazine (om 12.00 uur op RTL4). Als je niet actief mee gaat doen aan koninginnedag, zeker kijken dus! Er is overigens een herhaling op zondag op RTL7.

Geld besparen met Groupon

20-07-2013

Groupon staat inmiddels te boek als de snelst in waarde stijgende onderneming ooit; opgericht in 2008, was de site binnen een jaar al meer dan een miljard waard. Bizar en bijna niet voor te stellen. Inmiddels wordt een mogelijke beursgang besproken waarbij het bedrijf op 25 miljard gewaardeerd zou moeten worden. Goed, wat kunnen we leren van dit verhaal? Dat je idee zeker niet uniek hoeft te zijn! Groupon was namelijk bij lange na niet de eerste 'one-deal-a-day' website, maar de uitvoering is duidelijk wel superieur. Heb je dus geen uniek idee, maar denk je wel dat je iets beter kunt dan een bestaand bedrijf, ga er dan dus zeker niet vanuit dat het toch nooit wat zal worden. Als je zelf nog wilt mee profiteren aan het succes van Groupon zou je te zijner tijd aandelen kunnen kopen, maar je kunt natuurlijk ook nog gewoon meedoen met hun core business en profiteren van de aanbiedingen met enorme kortingen die ze dagelijks presenteren.

Geld verdienen met een url shortener

18-05-2013

Je kent ze vast wel, url shorteners zoals tinyurl.com en bit.ly waarmee je eenvoudig lange urls kunt verkorten tot handbaarder linkje, handig als je een link op je website, forum of twitter pagina wilt plaatsen. Nu is er ook een url shortener waarmee je geld kunt verdienen: shrtn.co, al werkt deze dienst wel iets anders dan gewone url shorteners en is shrtn.co alleen te gebruiken voor affiliate sites.

Hoe werkt het? Je gebruikt shrtn.co simpelweg om naar affiliate sites te linken. Stel je wilt via je twitter account een boek op amazon.com aanprijzen (en eraan verdienen als mensen via die link daadwerkelijk een aankoop doen bij Amazon), dan voer je de link naar het betreffende boek op amazon.com simpelweg in op shrtn.co, klik je op de knop om een verkorte url te genereren, en gebruik je die url vervolgens om op twitter te plaatsen. Je verdient dan automatisch zeventig tot tachtig procent van de affiliate inkomsten die met verkopen via jouw link worden gegenereerd. Het grote voordeel van shrtn.co is dus dat je zelf geen apart affiliate account bij affiliate sites (zoals Amazon) hoeft aan te maken. Simpelweg linken via shrtn.co voldoet om geld te verdienen! Het nadeel is dus wel dat je 20 tot 30 procent van de inkomsten misloopt. Maar als je vaak links naar allerlei verschillende affiliate sites plaatst, en geen zin hebt om steeds veel tijd te steken in het aanmaken van steeds weer een nieuw affiliate account, dan kan deze service best handig zijn. Een bijkomend voordeel is dat al je verdiensten vanuit één bedrijf worden uitbetaald.

Beleggen in goud blijft speculeren

14-02-2013

Nu de goudprijs alle records blijft breken en aandelenindices wereldwijd slecht blijven presteren, lijkt het investeren in goud een steeds aantrekkelijker wordende mogelijkheid. Als je vijf jaar geleden in goud had belegd, zou je een gemiddeld rendement van ruim 20% per jaar hebben gemaakt. Een bizar hoog rendement, waar spaarrekeningen en de beurs bij lange na niet aan konden tippen. De vraag is vervolgens natuurlijk in hoeverre dit zo door kan blijven gaan. In het algemeen is het zo dat de goudprijs stijgt in periodes van onzekerheid en economische neergang, maar even goed weer daalt als het economisch beter gaat. Nu nog in te stappen lijkt dan ook onverstandig. De Autoriteit Financiële Markten waarschuwt beleggers daarom ook; laat je goed informeren en weet wat je doet, het aloude adagium 'in het verleden behaalde resultaten bieden bieden geen garanties voor de toekomst' is ook hier van toepassing.

Mocht je toch geïnteresseerd zijn in goudbeleggingen, lees je dan allereerst goed in en laat je vooral niet te snel van de wijs brengen door de vele onrealistisch positieve prognoses van de vele goudsites. Een leuke (Engelstalige) pagina met een overzicht van goudprijs voorspellingen van verschillende bronnen vind je hier.

Word ondernemer

21-11-2012

Dat het hebben van ondernemingsgeest je ver kan brengen werd een aantal weken terug al duidelijk toen het ging over het boek 'The 4-Hour Workweek'. Om de toekomstige ondernemers onder ons een extra duwtje in de rug te geven deze keer een link naar het bekende Nederlandstalige forum Higherlevel. Op dit forum kun je namelijk terecht voor antwoorden op zo'n beetje alle vragen en problemen die ondernemers tegen kunnen komen! Van tips over hoe je jouw idee kunt beschermen, tot informatie over hoe je met producenten in China in contact kunt komen, en wat bijvoorbeeld de optimale juridisiche structuur voor je onderneming zou zijn. Kortom, heb je het altijd al voelen kriebelen om voor je zelf te beginnen, zet dan nu de eerste stap en kijk eens serieus rond op het Higherlevel forum. Succes!

Uitzendbureau 'Vlugge flappen'

10-10-2012

Mogelijk heb je de afgelopen weken de reclame van uitzendbureau 'Vlugge flappen' ook wel op de radio gehoord? Ze beloven dat je bij hen 'gemiddeld zo'n 250 euro in nog geen half uurtje tijd kunt verdienen', en dat ze in het bijzonder op zoek zijn naar mensen 'met minimale werkervaring die maximaal willen verdienen'. Als je het hoort vraag je je waarschijnlijk af of deze manier van adverteren wel binnen de regels van de reclame code commissie valt, want dat er onwaarheden en leugens worden verteld lijkt duidelijk!

Echter, wie naar de website van het uitzendbureau surft (eind augustus inmiddels offline gehaald) merkt al snel dat het om een slimme marketing actie van de Belastingdienst gaat. Ok, geen echt uitzendbureau dus waar je zoals beloofd heel snel geld kunt verdienen, maar desalniettemin wel een site die een bezoekje waard is. De site richt zich namelijk op iedereen die de afgelopen jaren een bijbaantje heeft gehad, en zodoende doorgaans veel geld terug kan vragen bij de Belastingdienst. Omdat dat in de praktijk lang niet altijd gebeurt, heeft de Belastingdienst deze campagne in het leven geroepen.

Een werkweek van 4 uur?

15-09-2012

Volgens Timothy Ferriss, de schrijver van het boek 'The 4-Hour Workweek', is dat voor iedereen bereikbaar. En slechts vier uur werken per week betekent dan bij lange na niet dat je ook maar weinig verdient en op een spreekwoordelijk houtje moet bijten! Nee, in zijn boek doet Ferriss een strategie uit de doeken die een levensstijl mogelijk maakt die vooral bestaat uit dingen doen die je echt leuk vindt; een tijdje een surfschool runnen in een Braziliaanse kustplaats, professioneel boxen in Thailand, of gewoon even een tijdje op tango-cursus in Argentinië. Volgens Ferriss zijn er geen expliciete voorwaarden om zo'n levensstijl te kunnen bereiken, op het hebben van een beetje ondernemingsgeest na. Een aantal van de basisprincipes die dit alles mogelijk zouden moeten maken zijn efficiënt werken, tijdrovende taken outsourcen, je voordeel doen met de relatief lage kosten van levensonderhoud in veel niet-westerse landen, en vooral ook profiteren van de mogelijkheden die het internet biedt: tijd- en plaatsongebonden geld verdienen!

Toegegeven, over een aantal puntjes van z'n strategie gaat Ferriss wel heel makkelijk heen, maar al met al is het zeker een inspirerend boek, en een absolute aanrader als je geen zin (meer) hebt in de typische 9-tot-5 baan. Het boek richt zich niet alleen op studenten die op het punt staan hun carrière uit te stippelen, maar zeker ook op mensen die al lang en breed een vaste baan hebben en gesettled zijn. De Nederlandse vertaling van het boek, 'Een werkweek van 4 uur', kun je gewoon aanschaffen bij bol.com. De officiële website van het boek is fourhourworkweek.com. Één waarschuwing vooraf: dit boek kan je leven ècht compleet veranderen.

Gamend geld verdienen

08-07-2012

Geld verdienen met het spelen van je favoriete game op je favoriete console klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar dat is nu wel degelijk mogelijk! Je moet wel eerst zelf geld inleggen (en het gaat dus helaas niet om geheel gratis en risicoloos geld verdienen), maar verdienen met het spelen van je favoriete games kan daarna echt.

Hoe werkt het? Het concept is eigenlijk heel simpel. Via Gamersaloon kunnen gamers elkaar uitdagen voor een wedstrijdje 'gamen' met een echte prijzenpot. De prijzenpot bestaat uit geld dat de deelnemers zelf inleggen via de website van Gamersaloon. Het leuke van Gamersaloon is dat je wedstrijden kunt spelen op je favoriete games op je favoriete consoles. Dus van PC tot PSP en van XBOX tot Wii, via Gamersaloon kun je op al die consoles spellen spelen voor echt geld tegen andere echte spelers! Bovendien kun je via Gamersaloon zowel aan heads-up wedstrijden als aan multiplayer toernooien meedoen. De inleg per deelnemer varieert doorgaans tussen de $2 en $25, waardoor de prijzenpot bij sommige multiplayer toernooien wel tot $500 kan oplopen. De enige voorwaarde om mee te kunnen doen op Gamersaloon is dat je minimaal 18 jaar oud bent en dat je via de console van je keuze verbinding kunt maken met het internet.

Uitslag schrijfwedstrijd

10-04-2012

Het is inmiddels de tiende van april, en dus tijd voor de uitslag van de schrijfwedstrijd. De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gekregen en hun prijs ontvangen!

  • 1e plaats (€100): Denis O. uit Rotterdam
  • 2e plaats (€50): Mirjam K. uit Apeldoorn
  • 3e plaats (€20): Anna H. uit Baarn

De winnende inzending:
"Nog geen twee dagen geleden was ik informatie aan het inwinnen over het verdienen van geld op het internet. Een zoektocht die ik meer dan een jaar geleden ook al eens had gehouden, maar toen zonder blijvend succes. Deze keer kwam ik op deze site (geld-surfen.nl) terecht en las ik over het forex programma. Hmmm.. gratis 20 euro echt geld om mee te handelen? Wow.. klinkt goed! Dus heb ik het programma gedownload en geinstalleerd. Wat nu? Ik wist vrij weinig van beurzen, koersen en indices. In plaats van de handleiding te gaan zoeken en door te lezen, ben ik maar begonnen eens goed naar het programmaatje te kijken. Toen viel me op dat er ook met nep geld gewerkt kon worden. In plaats van direct met de 20 euro echt geld aan de slag te gaan, heb ik die optie eerst maar eens aangeklikt; 8000 euro om mee te spelen. Heerlijk is dat. Ik voelde me terstond rijk. Maar ja, toen zag ik de knoppen: kopen, verkopen en short. Short? Oh.. Dat zal dan wel een kortdurende aankoop zijn, dacht ik... Mooi niet dus. Short betekent dat je geld krijgt als de koersen dalen. Ik was net voor 1.000 euro aan aandelen short gegaan in olie, maar die waren nu juist aan het stijgen! Wat nu?! Toen ik wat bedaard en gekalmeerd was dacht ik bij mezelf, nou ja het is gelukkig maar speelgeld, en wat stijgt zal ook weer moeten dalen, dus ik doe niks. Maar de koers bleef almaar stijgen, en stijgen, en stijgen. Voordat ik het wist stond ik op 5.000 euro verlies. Dat ging dus niet zo goed. Maar gelukkig was het maar het speelgeld! Ik had van mijn fouten geleerd en voor mijn gevoel inmiddels wel een redelijk idee van hoe het forex traden in zijn werk gaat. Nu had ik dus maar 20 euro om mee te werken, maar dit keer was het wel echt geld. Al gauw zet ik het met succes in op een dalende lijn (aardgas) en zag ik mijn winsten stijgen. Bij 4 euro winst dacht ik; mooi, nu stop ik hier mee en ga ik even kijken wat er nog meer is. Toen zag ik goud staan, dat leek me ook wel een mooie investering. Wat van gekocht en nu ben ik aan het afwachten wat ik er mee tref. Al met al kan ik iedereen het forex programma aanraden, maar dan beter wel eerst even gratis oefenen met speelgeld, totdat je het een beetje onder de knie hebt!"

De moraal van deze anekdote mag duidelijk zijn, met speelgeld oefenen bij het forex programma is geen overbodige luxe om zo wat affiniteit te krijgen met de gebruikte termen en mogelijkheden. En niet meteen groot inzetten maar klein beginnen is eveneens een goede tip!

Reminder schrijfwedstrijd

12-03-2012

Met nog maar een kleine drie weken te gaan, bij deze even een herinnering aan de schrijfwedstrijd hier op geld-surfen.nl, met €170 aan prijzengeld! Er zijn tot nu toe minder inzendingen binnen dan dat er prijzen zijn, dus de kans dat je met 20, 50 of 100 euro naar huis gaat is behoorlijk groot! Inzenden kan nog tot en met 31 maart, voor alle details en meer informatie ga je naar het originele artikel.

Geld verdienen met designen

28-02-2012

Vandaag is er een nieuwe pagina aan Geld-Surfen.nl toegevoegd, eentje met informatie over de mogelijkheid om geld te verdienen met het maken van designs voor bijvoorbeeld websites, logo's of visitekaartjes. Op deze nieuwe pagina over designen vind je meer informatie. Vind je het leuk om te ontwerpen en ben je een beetje handig met Photoshop of een ander designprogramma, dan is deze mogelijkheid zeker wat voor jou.

Besparen en verdienen met zonnepanelen

10-02-2012

Zonnepanelen zijn nog steeds niet bepaald goedkoop, maar hun prijs is de afgelopen jaren wel behoorlijk gedaald. Daardoor is het plaatsen van zonnepanelen een steeds interessantere investering geworden. Je kunt er immers niet alleen mee voorzien in je eigen energiebehoefte en zo veel geld besparen, maar bovendien ook daadwerkelijk geld mee verdienen door het teveel aan opgewekte energie door te verkopen. Daarnaast worden zonnepanelen nog steeds sterk gesubsidieerd door de overheid. Op de site van Nuon vind je uitgebreide uitleg en informatie over de mogelijkheden die het nemen van zonnepanelen biedt. Er valt te lezen dat je de kosten van het nemen zonnepanelen al snel in een jaar of 12 hebt terugverdiend. Aangezien de levensduur van zonnepanelen doorgaans minimaal 30 jaar is (soms zelfs 45 jaar) en er vaak garantie zit op de levensduur van zonnepanelen (bijvoorbeeld 25 jaar), is de potentie om op de lange termijn veel te verdienen dus aanzienlijk. Als je geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van zonnepanelen is deze rekenhulp een andere handige tool. Je kunt er de terugverdientijd van zonnepanelen mee berekenen. Dat is dus het moment dat je je investering in de zonnepanelen hebt terug verdiend, en het feitelijke verdienen begint. De rekenhulp laat zien dat je al vrij snel tienduizenden euro's bespaart en verdient over de gehele levensduur van een investering in zonnepanelen. Echter, naast het financiële voordeel is een misschien nog wel betere reden om zonnepanelen te nemen natuurlijk de volgende; je CO2 uitstoot stoppen en zo je steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Geld verdienen met je eigen iPhone app

22-01-2012

Met de hulp van Genwi is het nu mogelijk om redelijk eenvoudig je eigen iPhone applicatie of app voor de Android van Google in elkaar te draaien en daaraan geld te verdienen, iets wat voorheen toch redelijk onmogelijk leek voor de meeste mensen. Het gaat dan niet om een enorm geavanceerde app (waarmee je bijvoorbeeld barcodes zou kunnen scannen of piano kunt spelen), maar om een app waarmee gebruikers heel makkelijk op de hoogte kunnen blijven van jouw eigen 'webfeed(s)'. Webfeeds bieden een manier om op de hoogte te blijven van veranderingen op een website. Waarschijnlijk ben je al regelmatig allerlei webfeeds tegengekomen, maar voor de volledigheid bij deze toch ook nog even een wiki-linkje met uitleg over webfeeds. De bekendste soort webfeed wordt geboden door RSS, maar ook bijvoorbeeld posts die je maakt op je Twitter, Facebook, Hyves of YouTube-account kun je zien als een soort webfeed.

Goed, met iSites kun je dus een app maken die data uit één of meerdere webfeeds haalt en vervolgens op de iPhone aan de gebruiker presenteert. Zo kunnen gebruikers dus moeiteloos op de hoogte blijven van bijvoorbeeld nieuwe posts die je op je site maakt, nieuwe video's die je op je YouTube-channel plaatst, en bijvoorbeeld nieuwe berichtjes die je op je Twitter-account post. Het maken van zo'n app is helaas niet gratis, maar ook niet erg duur: de kosten bedragen $25. Maar voor die prijs krijg je dan wel de volledige rechten over je eigen app, is er nergens een logo of iets dergelijks van iSites te zien, en zorgt iSites er ook voor dat je app aan de iPhone app store wordt toegevoegd. Bovendien kun je in één app meerdere feeds verwerken.

Je kunt op twee manieren geld verdienen met je eigen iPhone app. Allereerst is zo'n eigen app natuurlijk een fantastische manier om meer terugkerende bezoekers voor je site te realiseren, en zullen daardoor dus indirect de inkomsten van je site toenemen. Maar het is ook mogelijk om direct via de app geld te verdienen. Voor $74 meer, dus $99 in totaal integreert iSites namelijk advertenties uit je Google Adsense of AdMob account in je eigen iPhone app. Gebruikers van je iPhone app krijgen dan dus reclame te zien als ze jouw app gebruiken, en daar verdien jij dan weer aan. Door via je app regelmatig nieuwe leuke informatie aan te bieden (door bijvoorbeeld leuke filmpjes op je YouTube-channel te uploaden), en je app te promoten, zullen steeds meer mensen je app gaan gebruiken, en zullen je inkomsten dus ook stijgen. Momenteel is het niet mogelijk om mensen te laten betalen voor je iPhone app, en je app zal dus gratis in de iPhone app store te downloaden zijn, maar iSites heeft al aangegeven dat dat op niet al te lange termijn wel mogelijk zal zijn. Meer informatie vind je op de site van Genwi.

Shoppend geld verdienen

09-01-2012

De titel is misschien iets misleidend, want uiteindelijk kost ook met deze methode shoppen nog steeds meer geld dan het oplevert. Een betere omschrijving zou daarom misschien 'shoppen met korting' zijn. Maar feit blijft dat als je gewoon steevast je aankopen doet via Shopkorting.nl je veel geld bespaart dan wel verdient ten op zichte van wanneer je die aankopen gewoon in de winkel zou doen. Als je een product via Shopkorting.nl koopt krijg je namelijk automatisch 4 tot 20% van het aankoopbedrag terug. Je korting wordt steeds toegevoegd aan je Shopkorting-account en als je saldo minimaal 10 euro bedraagt kun je het laten uitbetalen op je bankrekening. Het preciese percentage dat je terugkrijgt hangt af van het type product. In de table hieronder vind je een overzicht van de exacte percentages.

CategorieKorting tot
Amusement4%
Audio & Video12.5%
Auto & Transport5%
Baby & Kinderkleding8.75%
Boeken & Tijdschriften5%
Computer & internet20%
Dieren & Planten8.5%
Eten & Drinken8%
Financieel12.5%
Foto & Video12.5%
Games & Software12.5%
Geschenken12.5%
Gezondheid & Beauty12.5%
GSM & Telefoon12.5%

Het grote voordeel van Shopkorting is dat je er heel veel producten vindt. Maak er dus meteen een gratis account aan en kijk voortaan altijd voordat je een (grote) aankoop doet eventjes op de site van Shopkorting.nl of je daar niet hetzelfde product goedkoper kunt krijgen.

Schrijfwedstrijd met prijzenpot van €170

01-01-2012

Met ingang van 2010 en de start van deze Blog begint hier op Geld-Surfen.nl ook een wedstrijd die mogelijk nog vaker zal terugkeren, met bij deze eerste versie een totale prijzenpot van 170 euro! De opdracht is om in een verslagje te beschrijven hoe jij geld verdient op internet (of wel eens hebt verdiend). Dat kan jouw favoriete online verdienmogelijkheid zijn, maar ook gewoon een manier waarop je eenmalig ooit wat hebt verdiend. Hoe was je op het idee gekomen? Hoeveel heb je verdiend? Doe je het nog steeds? Heb je misschien nog tips voor anderen die op dezelfde manieren geld willen verdienen? etc. Het beste verslag zal hier op de blog gepubliceerd worden en wint de hoofdprijs van €100, maar ook voor de tweede en derde plaats ligt er een leuk geldbedrag klaar. De te winnen prijzen zijn namelijk;

  • 1e plaats: €100
  • 2e plaats: €50
  • 3e plaats: €20

Je kunt je verslag bestaande uit minimaal 300 woorden onder vermelding van je naam en e-mailadres insturen naar tot en met de laatste dag van dit eerste kwartaal, dus tot uiterlijk 31 maart 2010. De uitslag zal vervolgens uiterlijk 10 april bekend worden gemaakt. Over welke verdienmogelijkheid je precies schrijft mag je helemaal zelf weten, en het is dus ook zeker niet verplicht dat die mogelijkheid al hier ergens op Geld-Surfen.nl wordt besproken. Veel succes!

NIEUW: de geld verdienen Blog

18-12-2011

Met ingang van vandaag begint hier op Geld-Surfen.nl deze blog over geld verdienen. Hier zal met regelmaat nieuws en artikelen worden gepost over manieren om online en offline geld te verdienen en/of te besparen, en daarnaast vind je hier ook links naar externe nieuws items en naar andere handige verdiensites. Zie daarvoor het menu aan de rechterkant. De artikelen die hier zullen worden geplaatst zullen voornamelijk gaan over verdienmogelijkheden die te 'klein' zijn voor een aparte eigen rubriek op het hoofdgedeelte van Geld-Surfen.nl, maar wel interessant genoeg zijn om toch even aandacht aan te besteden.