Geld verdienen met artikelen schrijven

Geld verdienen met artikelen schrijven

Betaald worden voor het schrijven van artikelen

Een relatief nieuwe manier van geld verdienen op internet is met het schrijven van artikelen. Je verdient dan aan de advertenties die bij jouw artikelen worden getoond. Deze mogelijkheid om online geld te verdienen is met name interessant als je bereid bent er serieus mee aan de slag te gaan. Dus niet eenmalig 1 artikeltje schrijven, maar bijvoorbeeld steevast twee keer per week een nieuw stuk tekst. Je inspanningen kunnen dan al snel leiden tot een flinke stroom vaste inkomsten, die ook gewoon doorgaat als je uiteindelijk stopt met het schrijven van nieuwe artikelen; je oude artikelen blijven immers gewoon bestaan, en daar kun je dus aan blijven verdienen!

Makkelijk verdienen: InfoNu

InfoNu

De beste en bekendste Nederlandse aanbieder van deze mogelijkheid is InfoNu. Het werkt als volgt: je meld je gratis aan bij InfoNu als zogenaamde Infoteur en kunt vervolgens zelfgeschreven artikelen over allerlei onderwerpen toevoegen aan InfoNu. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een informatief artikel over je eigen hobby, maar ook aan handleidingen, recepten en reisverhalen. Of misschien heb je nog oude boekverslagen en werkstukken op je computer staan die je ooit voor school hebt moeten maken? Voorwaarde is wel dat je teksten uniek zijn. Maar dat betekent dan weer niet dat je andere artikelen, uittreksels en werkstukken niet als bron mag gebruiken voor jouw eigen artikel. Het toevoegen en aanpassen van je artikelen bij InfoNu is erg eenvoudig en je hebt daar dan ook geen kennis van het maken van websites voor nodig.

Maar hoe verdien jij dan aan je artikel? Nou, bij de artikelen worden advertenties van Google Adsense geplaatst. En van de opbrengsten die de Adsense advertenties bij jouw artikel opbrengen gaat 50% naar jou toe. Daarnaast maak je bij InfoNu met ieder artikel ook nog eens regelmatig kans op mooie prijzen, zoals bijvoorbeeld een laptop of iPad. Als je bent ingelogd op je beheerpaneel vind je een overzicht van welke prijs je momenteel kunt winnen in het menu aan de rechterkant onder 'InfoNu acties'.

Aanmelden bij InfoNu is gratis, en een echte aanrader!

Andere aanbieders

Andere, relatief nieuwe, maar dus ook minder bekende aanbieders van deze mogelijkheid zijn Todio, Leerwiki, Foobie en Infoyo. Geld verdienen gaat bij Todio, Leerwiki, Foobie en Infoyo eigenlijk precies hetzelfde in zijn werk als bij InfoNu: ook bij deze bedrijven staat het schrijven van artikelen centraal, komen de inkomsten uit Google Adsense advertenties en krijg jij een bepaald percentage van de reclame opbrengsten (ook 50% bij Foobie en Infoyo; tot 70% bij Todio, en tussen de 20% en 100% bij Leerwiki). Echter, omdat de artikelen er ook uniek moeten zijn, kun je dus niet hetzelfde artikel bij zowel Todio, Leerwiki, Foobie, Infoyo en InfoNu plaatsen. Aangezien InfoNu het langste bestaat, de meeste bezoekers heeft en je verwachte verdiensten daar dus ook veruit het hoogst liggen, is InfoNu daarom een grotere aanrader dan Todio, Foobie en Infoyo.

Wat betreft Leerwiki, dat zou in theorie wél een grotere aanrader dan InfoNu kunnen zijn. Waarom? Bij Leerwiki begin je weliswaar met slechts 20% van de reclame opbrengsten, maar naar mate je meer artikelen schrijft en actiever bent kan dat oplopen tot 100%. Als je dus van plan bent echt heel serieus met deze manier van geld verdienen aan de slag te gaan (en meer dan duizend artikelen te schrijven), dan kun je uiteindelijk meer verdienen met Leerwiki dan met InfoNu. In vrijwel alle gevallen is InfoNu echter de beste keus.

Aanmelden bij Todio, Leerwiki, Foobie en Infoyo is in ieder geval ook gratis.

Je eigen weblog beginnen?

Sommige mensen zullen zich na het lezen van deze pagina afvragen waarom ze überhaupt via InfoNu, Leerwiki of een soortgelijk bedrijf zouden werken. Want waarom zou je niet gewoon je eigen gratis weblog beginnen (bijvoorbeeld met de hulp van Blogger), daar dan regelmatig stukjes voor schrijven, en daar dan ook zelf je eigen Google Adsense advertenties bij plaatsen? Je hebt dan namelijk gratis een eigen site waarvan je meteen al 100% van de reclame inkomsten krijgt. Het voordeel van sites zoals InfoNu ten opzichte van deze optie is echter dat InfoNu al uit zichzelf een heleboel bezoekers heeft. De artikelen die je voor InfoNu schrijft zijn dus ook min of meer verzekerd van bezoekers en jij daarmee van inkomsten. Als je zelf een eigen site begint moet je voordat je geld kunt verdienen uit reclame er eerst maar voor zorgen dat je site ook echt bezoekers heeft. Dat is zeker mogelijk, maar het vergt wel veel meer energie dan wanneer je via sites als InfoNu werkt.