Geld verdienen als affiliate

Geld verdienen als affiliate

Verdien geld via affiliate programma's

De bekendste mogelijkheid om geld te verdienen met je eigen website wordt geboden door zogenaamde affiliate programma's. Dat zijn bedrijven waar een groot aantal adverteerders bij is aangesloten. Als je je als webmaster aanmeldt bij zo'n affiliate programma kun je daardoor op een overzichtelijke manier geld verdienen met reclame maken voor veel verschillende producten, websites en diensten. Er is dus altijd wel iets waarvoor je reclame kunt maken, wat goed aansluit bij het onderwerp van je eigen website en bij de interesses van je bezoekers. Op de websites van de affiliate programma's kun je het promotiemateriaal ophalen, en het enige dat jij dan hoeft te doen is bijvoorbeeld een banner op je website te plaatsen. Iedere keer dat een bezoeker vervolgens op die banner klikt, of dat een bezoeker via jouw website het geadverteerde product koopt, verdien jij een bepaald bedrag.

De beste affiliate programma's staan hieronder op een rijtje. Heb je een eigen website waarmee je makkelijk een extra zakcentje wilt verdienen? Dan is aanmelden bij onderstaande affiliate programma's zeker aan te raden. Veel adverteerders zijn overigens maar bij één affiliate programma aangesloten. Door je bij meerdere affiliate programma's aan te melden is de keus uit dingen om reclame voor te maken dus het grootst.


Affiliate programma     Score   Kenmerk Betaling bij
Affiliatepartners
100% bonus tot €100! meteen
Daisycon
Uitgebreide statistieken € 25,00
AdQuick
Overzichtelijk € 10,00
M4N
Hoge commissies € 5,00
Zanox
Internationaal netwerk € 25,00
TradeTracker
Veel statistieken € 25,00
TradeDoubler
Groot netwerk € 50,00
i-Affiliate
Duidelijke interface € 50,00
Nettrack
Alleen voor grote sites € 25,00

Hoe verdien je als affiliate?

Als affiliate wordt je doorgaans op basis van een zogenaamde pay-per-click of pay-per-lead regeling beloond. Pay-per-click houdt in dat je al meteen geld verdient als een bezoeker van jouw website op de banner of link van het affiliate programma klikt. Meestal krijg je echter betaald per zogenaamde lead. In dat geval krijg je pas geld als je bezoeker daadwerkelijk een bepaalde actie heeft uitgevoerd, bijvoorbeeld het kopen van een product, of het aanmelden voor een online nieuwsbrief. Uiteraard is de beloning voor het realiseren van een lead doorgaans veel hoger dan de beloning voor het behalen van een klik.

Gespecialiseerde affiliates!

Naast de hierboven genoemde affiliate programma's, waar steevast een groot aantal adverteerders bij is aangesloten, zijn er ook affiliate programma's die verbonden zijn met één specifiek bedrijf. Dit soort affiliate programma's bieden je daardoor maar een beperkt aantal mogelijkheden om geld te verdienen, maar het gaat dan wel steeds om mogelijkheden die je bij de 'gewone' affiliate programma's niet tegen zult komen.

William Hill affiliate programma

Via dit affiliate programma kun je de diensten van William Hill promoten; het gaat dan om het promoten van bijvoorbeeld online wedden op voetbal, poker en casino. Als affiliate krijg je een percentage van de winst, tot een maximum van 40%, je hele leven lang! Denk wel goed na of jouw website zich leent om William Hill op te promoten. Als je een spelletjessite hebt welke door voornamelijk kinderen wordt bezocht, heeft het promoten van William Hill natuurlijk weinig zin. Je moet namelijk minimaal 18 jaar zijn om je bij William Hill te mogen aanmelden. Maar heb je een website over bijvoorbeeld voetbal? Dan is het uitproberen van William Hill zeker aan te raden!

Ringtone affiliate programma

Altijd al je eigen ringtone website willen hebben? Dat kan heel eenvoudig met de hulp van Ringtonio: het enige Nederlandse affiliate programma voor 'mobile entertainment' (ringtones, wallpapers, screensavers en spelletjes voor mobiele telefoons). Via Ringtonio kun je die producten aanbieden op je eigen website, en voor iedere verkoop wordt je dan uiteraard betaald. De vergoeding per verkoop ligt tussen €0,75 en €0,84, maar doordat bij dit soort 'producten' dezelfde bezoeker vaak wel meerdere aankopen doet, kunnen je verdiensten toch behoorlijk oplopen. Een erg handige extra mogelijkheid die Ringtonio biedt is om gebruik te maken van de Ringtonio wizard, waarmee je al in 30 minuten je eigen ringtone site af kunt hebben.