Geld verdienen met Google Adsense

Geld verdienen met Google Adsense

Verdienen met tekstadvertenties op je website

Google Adsense mag natuurlijk niet ontbreken bij een overzicht van mogelijkheden om geld te verdienen met je website, het advertentie programma van Google is immers razend populair. Het voordeel van Google Adsense is dat het automatisch werkt en dat de advertenties perfect aansluiten op de inhoud van je site. Voorbeelden van hoe Adsense advertenties er uitzien kun je hier bekijken.

Hoe werkt het?

Het enige dat je als webmaster hoeft te doen is na je te hebben aangemeld bij Google Adsense een stukje code op je website te plaatsen. Dat zorgt er dan voor dat er op die plek op jouw site automatisch tekstadvertenties worden vertoond die aansluiten op het onderwerp van die pagina. (Je kunt overigens ook kiezen voor beeldadvertenties, maar met tekstadvertenties kun je meestal het meest verdienen bij Google Adsense.) Als een bezoeker van jouw site vervolgens op zo'n advertentie klikt wordt jij daarvoor betaald. Het grote voordeel van Google Adsense is dat je met je advertenties een hele hoge 'Click-Through Ratio' (CTR) kunt realiseren, wat betekent dat relatief veel bezoekers ook daadwerkelijk op de advertenties klikken en jij dus ook meer geld kunt verdienen dan met een willekeurig ander advertentieprogramma. Bezoekers zijn immers veel sneller geneigd op een advertentie te klikken die te maken heeft met de informatie waarnaar ze op zoek waren dan op een advertentie over zomaar een ander onderwerp. Zo zal een bezoeker van een vacaturesite niet snel op reclame voor een online spelletje klikken, maar des te sneller op een advertentie voor een banensite. Die match tussen onderwerp van je site en de vertoonde advertenties wordt dus automatisch verzorgd door Adsense.

Meer informatie

Je kunt zelf de weergave van de advertenties aanpassen zodat deze geheel in stijl is met je eigen site, en je wordt automatisch iedere maand uitbetaald als je de drempel van 70 euro hebt behaald. (Indien je in een maand minder hebt verdiend, dan wordt dat bedrag gewoon meegenomen naar de volgende maand; je raakt je verdiensten dan dus niet kwijt!) Hoeveel je per klik van een bezoeker verdient hangt helemaal af van het onderwerp van de advertenties en dus van het onderwerp van je site. Sommige advertenties brengen slechts een paar cent per klik op, maar duurdere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld hypotheekadvertenties, kunnen gerust een paar euro per klik waard zijn. Tot slot geldt er een minimumleeftijd van 18 jaar om mee te kunnen doen aan het Adsense programma. Meer informatie over het implementeren van deze verdienmogelijkheid vind je op leren.nl en natuurlijk op de site van Google Adsense zelf. Daarnaast heeft Google ook een handig eigen forum waar je met eventuele vragen terecht kunt. Aanmelden bij Google Adsense is gratis!

Frauderen?

Voor de slimmeriken onder ons die na het lezen van deze pagina denken dat je makkelijk veel geld kunt verdienen door op je eigen Google Adsense advertenties te klikken, bij deze nog even een waarschuwende noot; Google is zoals we allemaal weten zeer geavanceerd en heeft dergelijke fraude snel door. Je riskeert een levenslange Adsense-ban en het verliezen van al je verdiensten. Niet doen dus.